De jonge Max Dumas, vertrekt naar Parijs en gaat op zoek naar zijn eerste baan. Na drie weken wordt hij gebeld, en krijgt een aanbod om te werken bij een levensverzekeringsbank. Hier kan hij meteen aan de slag, maar al snel komt hij in conflict met de sfeer op het bureau, en met het saaie en repeterende werk.

Ook moet hij onverwacht uit zijn gehuurde kamer vertrekken bij Estelle, in de wijk Ménilmontant, en op zoek gaan naar een nieuwe verblijfplaats.

Nadat hij eerst brieven heeft geschreven aan de gemeente Parijs, met het dringende verzoek hem aan een appartement te helpen, en tijdelijk onderdak heeft gevonden in een appartementje achter het Place de la Bastille waar hij voor een rat moet zorgen, plakt hij briefjes op bij de metro stations met een advertentie voor een kamer.

Als hij ook op deze briefjes geen reactie krijgt, besluit hij om zijn tassen te pakken en bij Rosa in te trekken die zijn vriendinnetje is, maar word dan gebeld met een aanbod voor een kamer in een witte villa...

Vanuit deze villa, is er een uitzicht over Parijs, en wordt Parijs vanuit de verte in de avond, een fee-achtige stad.

Hierna verandert alles, en maakt het verhaal een wending naar een verrassend einde.

Naast de hoofdpersoon, vervullen nog vele andere figuren in deze roman een rol, zoals Estelle uit Ménilmontant, of Isabella die hij in de metro ontmoet, of Rosa, in de Notre-Dame.
Maar ook de jonge vrouwen of Parisiennes, met wie hij avontuurtjes heeft - of klosjaars, hebben in deze roman een rol.

Hiernaast zijn er de collega’s van het bureau, die, af en toe zwart worden gekarikatueerd of opgetekend door de hoofdpersoon, de jonge Max Dumas, die zijn ontslag overweegt.

« Home

Contact


© Olivier Brinkman 2019